SÄÄNNÖT


OSALLISTUMISOIKEUS

Pori Cup turnaukseen saavat osallistua vain Suomen Palloliiton alaisten piirien jäsenseurojen nimissä pelaavat joukkueet. Tämä vaatimus ei koske ulkomaisia joukkueita.


YLI-IKÄISYYSSÄÄNTÖ

Piirien myöntämät yli-ikäisyysluvat ovat voimassa myös Pori Cupissa. Yli-ikäisiä saa olla kentällä yhtäaikaisesti vain kaksi pelaajaa. Turnausta koskevaa poikkeuslupaa yli-ikäiselle pelaajalle voi anoa kirjallisella hakemuksella. Hakemus tulee lähettää Pori Cupin toimistoon sähköpostitse: poricup@fcjazz.com


PELIOIKEUS

Pelaaja on edustuskelpoinen vain siinä joukkueessa/seurassa, missä hänellä on edustusoikeus turnauksen aikana. Pelaaja voi oman seuransa kirjallisella luvalla siirtää edustus-oikeutensa johonkin toiseen seuraan turnauksen ajaksi. Tämä kirjallinen, seurojen virallisilla allekirjoituksilla varustettu lupa, on lähetettävä Pori Cup -toimistoon (poricup@fcjazz.com) ennen turnauksen alkamista.

Turnauksen aikana pelaaja saa edustaa vain yhtä joukkuetta.


PAITSIOSÄÄNTÖ

U13-U11 sarjoissa on voimassa normaalipaitsiosääntö (puolenkentän). U10 sarjoissa on voimassa boksipaitsio.


PELIKIELLOT

Sarjoissa U13-U10 kortit käytössä.

Muissa kilpailuissa saadut varoitukset ja kentältäpoistot eivät vaikuta turnauksessa, ellei pelaajalle tai toimihenkilölle ole määrätty erillistä kurinpidollista rangaistusta.

Turnauksen ottelussa saaduilla yksittäisillä varoituksilla ei ole merkitystä. Jos pelaaja tai taustahenkilö saa samassa ottelussa turnauksessa kaksi varoitusta, hänet poistetaan kentältä tai tekniseltä alueelta. Suorasta kentältäpoistosta koodilla H, I, J tai M seuraa yhden ottelun pelikielto. Kentältäpoiston syy varmistetaan ottelun erotuomarilta.

Tekniseltä alueelta poistosta on seurauksena yhden ottelun toimitsijakielto.

Varoitukset eivät kerry.U9-U7 SARJAT

Pelitapa on Suomen Palloliiton turnaussääntöjen mukainen. Joukkueet jaetaan etukäteen tasolohkoihin. Näissä ikäluokissa ei lasketa sarjataulukoita, jokainen joukkue saa 4 – 6 ottelua ja kaikki pelaajat palkitaan. Kyseiset sarjat pelataan 5v5 pelimuodolla.


OTTELUN VOITTAJAN RATKAISEMINNEN

Cup– ja loppuotteluvaiheessa tasan päättynyt ottelu ratkaistaan välittömästi varsinaisen peliajan jälkeen ns. rangaistuspotkukilpailulla, joka suoritetaan 3 + 3 pelaajalla. Osallistumisoikeus on niillä pelaajilla jotka ovat kentällä ottelun päättyessä.


JOUKKUEIDEN JÄRJESTYS TASAPISTEISSÄ

Palloliiton turnaussääntöjen mukaan;

a) kaikkien tasapisteisiin päätyneiden joukkueiden keskinäisten ottelujen 1) pisteet 2) maaliero 3) tehdyt maalit;
b) tasapisteisiin päätyneiden keskinäinen ottelu tai ottelut;
c) joukkueiden sarjassa tai lohkossa saavuttama 1) maaliero 2) tehdyt maalit;
d) keskinäiset ottelut;
e) arpa.

Lohkojen kolmosten järjestys ratkaistaan seuraavasti:

1. Pisteet
2. Maaliero
3. Tehdyt maalit
​​​​​​​4. Arpa


KILPAILUN JURY

Kilpailutoimintaan liittyvät erimielisyydet ja vastalauseet ratkaisee järjestäjien nimeämä kolmesta henkilöstä koostuva jury. Juryn päätöksistä ei voi valittaa.


EROTUOMARIT

Erotuomarit ovat Suomen Palloliiton virallisesti hyväksymiä erotuomareita. P9-P7 –sarjoissa käytetään pääsääntöisesti pelinohjaajia.


OTTELUMÄÄRÄYKSIÄ


• Pelaaja on edustuskelpoinen vain siinä seurassa, jossa hänellä on edustusoikeus turnauksen aikana.

• Pelaaja saa edustaa vain yhtä joukkuetta.

• Pelaajamäärä turnauksessa on 18 pelaajaa per ottelu. Joukkueiden on oltava puettuina ja pelivalmiina vähintään 15 minuuttia ennen ottelun alkua.

• Mikäli joukkueiden pelipaidat eivät erotu, joutuu otteluohjelmassa viimeksi mainittu joukkue (vierasjoukkue) vaihtamaan pelipaitansa.

• Maalivahdin pelipaidan tulee selvästi erottua muista pelipaidoista.

• Kilpailun juryllä on oikeus puuttua epäasiallisesti käyttäytyviin joukkueisiin, tarvittaessa jopa sulkea joukkue sarjasta. Jury voi myös velvoittaa joukkuetta vaatimaan kannattajiltaan asiallista käytöstä.

• Joukkueen, joka keskeyttää kilpailun, on maksettava 200 euron sakko.


JOUKKUEIDEN JOHTAJILLE

Henkilö, joka on nimetty joukkueenjohtajaksi, vastaa joukkueestaan sekä pelien aikana että muualla sekä yhteydenpidosta kilpailun aikana. Kouluissa majoittuvien joukkueiden johtajien tulee huolehtia siitä, että pelaajilla on makuupussit ja alustat, mikäli käytetään järjestäjien majoituspakettia. Turnauksen järjestäjät eivät vastaa loukkaantumisista, sairastapauksista tai varkauksista.


VASTALAUSEET

Jos näiden sääntöjen rikkomuksia tai muita erimielisyyksiä kilpailuihin nähden tapahtuu, niistä voidaan tehdä vastalause. Vastalausetta pelikenttien ja varusteiden johdosta ei tutkita, ellei erotuomareille ole tehty tästä ilmoitusta ennen ottelua. Jos vastalause tehdään erotuomarin päätöstä vastaan, tästä on ilmoitettava erotuomareille välittömästi ottelun päätyttyä, ennen kuin hän on poistunut ottelupaikalta. Vastalause on tarkoin perusteltava ja sitä tulee seurata 100 euron suuruinen vastalausemaksu, joka palautetaan, mikäli vastalause hyväksytään. Vastalause tulee jättää kirjallisena Pori Cup -kisatoimistoon kahden tunnin kuluessa ottelun päättymisestä. Turnauksen juryn päätöksestä ei voi valittaa.


LUOVUTUKSET

Mikäli joukkueesta ei ole kentällä vähintään seitsemän (7) pelaajaa 8v8–sarjoissa, tai vähintään neljä (4) pelaajaa 5v5 –sarjoissa 5 minuuttia määrätyn ottelun alkamisen jälkeen, eikä joukkue pysty esittämään pätevää syytä menettelyynsä, ottelu katsotaan luovutetuksi. Ottelun luovuttanut joukkue katsotaan luopuneeksi turnauksesta ja sen aikaisemmin pelatut ottelut mitätöidään. Kisatoimisto vahvistaa aina luovutukset kuultuaan tarpeellisia osapuolia.


PALKINNOT

U13-U10 –sarjoissa sijoille 1-3 jaetaan mitalit ja pokaalit.

U9-U7 –sarjoissa saavat kaikki joukkueen pelaajat osallistumismitalin.