SÄÄNNÖT


OSALLISTUMISOIKEUS

Pori Cup turnaukseen saavat osallistua vain Suomen Palloliiton alaisten piirien jäsenseurojen nimissä pelaavat joukkueet. Tämä vaatimus ei koske ulkomaisia joukkueita.


YLI-IKÄISYYSSÄÄNTÖ

Piirien myöntämät yli-ikäisyysluvat ovat voimassa myös Pori Cupissa. Yli-ikäisiä saa olla kentällä yhtäaikaisesti vain kaksi pelaajaa. Turnausta koskevaa poikkeuslupaa yli-ikäiselle pelaajalle voi anoa kirjallisella hakemuksella. Hakemus tulee lähettää Pori Cupin toimistoon sähköpostitse: poricup@fcjazz.com


PELIOIKEUS

Pelaaja on edustuskelpoinen vain siinä joukkueessa/seurassa, missä hänellä on edustusoikeus turnauksen aikana. Pelaaja voi oman seuransa kirjallisella luvalla siirtää edustus-oikeutensa johonkin toiseen seuraan turnauksen ajaksi. Tämä kirjallinen, seurojen virallisilla allekirjoituksilla varustettu lupa, on lähetettävä Pori Cup -toimistoon (poricup@fcjazz.com) ennen turnauksen alkamista.


PAITSIOSÄÄNTÖ

Sarjoissa P05-P06 sarjoissa on voimassa normaalipaitsiosääntö (puolenkentän). P07-P08 ja P09 kutsusarjassa on voimassa boksipaitsio.


PELIKIELLOT

Sarjoissa P05-P08 kortit käytössä. Varoitukset eivät kerry.

Kentältä poistot aiheuttavat yhden pelin pelikiellon, mikäli turnaus Jury ei muuta päätä.


P11-P09 SARJAT

Pelitapa on Suomen Palloliiton 2013 turnaussääntöjen mukainen. Joukkueet jaetaan etukäteen tasolohkoihin. Näissä ikäluokissa ei lasketa sarjataulukoita, jokainen joukkue saa viisi – kuusi ottelua ja kaikki pelaajat palkitaan. P09 kutsusarjassa pelataan poikkeuksellisesti 8v8 pelimuodolla.


OTTELUN VOITTAJAN RATKAISEMINNEN

Cup– ja loppuotteluvaiheessa tasan päättynyt ottelu ratkaistaan välittömästi varsinaisen peliajan jälkeen ns. rangaistuspotkukilpailulla, joka suoritetaan 3 + 3 pelaajalla. Osallistumisoikeus on niillä pelaajilla jotka ovat kentällä ottelun päättyessä.


JOUKKUEIDEN JÄRJESTYS TASAPISTEISSÄ

1. Kaikkien tasapisteissä olevien joukkueiden keskinäiset ottelut.

2. Kaikkien tasapisteissä olevien joukkueiden keskinäinen maaliero.

3. Lohkon maaliero.

4. Lohkon tehdyt maalit.

5. Arpa.

Lohkojen kolmosten järjestys ratkaistaan seuraavasti:

1. Pisteet

2. Maaliero

3. Tehdyt maalit

4. Arpa


Turnaus Jury suorittaa arvonnat!


KILPAILUN JURY

Kilpailutoimintaan liittyvät erimielisyydet ja vastalauseet ratkaisee järjestäjien nimeämä kolmesta henkilöstä koostuva jury. Juryn päätöksistä ei voi valittaa.


EROTUOMARIT

Erotuomarit ovat Suomen Palloliiton virallisesti hyväksymiä erotuomareita. P11-P09 –sarjoissa käytetään pääsääntöisesti pelinohjaajia.


OTTELUMÄÄRÄYKSIÄ


• Pelaaja on edustuskelpoinen vain siinä seurassa, jossa hänellä on edustusoikeus turnauksen aikana.

• Pelaajamäärä turnauksessa on 18 pelaajaa per ottelu. Joukkueiden on oltava puettuina ja pelivalmiina vähintään 15 minuuttia ennen ottelun alkua.

• Kentältä poistettu pelaaja on pelikiellossa vähintään seuraavassa ottelussa samassa sarjassa, jossa hänet on poistettu kentältä. Jury päättää mahdollisista lisärangaistuksista.

• Mikäli joukkueiden pelipaidat eivät erotu, joutuu otteluohjelmassa viimeksi mainittu joukkue (vierasjoukkue) vaihtamaan pelipaitansa.

• Maalivahdin pelipaidan tulee selvästi erottua muista pelipaidoista.

• Kilpailun juryllä on oikeus puuttua epäasiallisesti käyttäytyviin joukkueisiin, tarvittaessa jopa sulkea joukkue sarjasta. Jury voi myös velvoittaa joukkuetta vaatimaan kannattajiltaan asiallista käytöstä.

• Joukkueen, joka keskeyttää kilpailun, on maksettava 200 euron sakko.


JOUKKUEIDEN JOHTAJILLE

Henkilö, joka on nimetty joukkueenjohtajaksi, vastaa joukkueestaan sekä pelien aikana että muualla sekä yhteydenpidosta kilpailun aikana. Kouluissa majoittuvien joukkueiden johtajien tulee huolehtia siitä, että pelaajilla on makuupussit ja alustat, mikäli käytetään järjestäjien majoituspakettia. Turnauksen järjestäjät eivät vastaa loukkaantumisista, sairastapauksista tai varkauksista.


VASTALAUSEET

Jos näiden sääntöjen rikkomuksia tai muita erimielisyyksiä kilpailuihin nähden tapahtuu, niistä voidaan tehdä vastalause. Vastalausetta pelikenttien ja varusteiden johdosta ei tutkita, ellei erotuomareille ole tehty tästä ilmoitusta ennen ottelua. Jos vastalause tehdään erotuomarin päätöstä vastaan, tästä on ilmoitettava erotuomareille välittömästi ottelun päätyttyä, ennen kuin hän on poistunut ottelupaikalta. Vastalause on tarkoin perusteltava ja sitä tulee seurata 100 euron suuruinen vastalausemaksu, joka palautetaan, mikäli vastalause hyväksytään. Vastalause tulee jättää kirjallisena Pori Cup -kisatoimistoon kahden tunnin kuluessa ottelun päättymisestä. Turnauksen juryn päätöksestä ei voi valittaa.


LUOVUTUKSET

Mikäli joukkueesta ei ole kentällä vähintään seitsemän (7) P05 –sarjoissa, tai vähintään kuusi (6) P06 –sarjoissa sekä P07 –sarjoissa vähintään viisi (5) pelaajaa 5 minuuttia määrätyn ottelun alkamisen jälkeen, eikä joukkue pysty esittämään pätevää syytä menettelyynsä, ottelu katsotaan luovutetuksi. Ottelun luovuttanut joukkue katsotaan luopuneeksi turnauksesta ja sen aikaisemmin pelatut ottelut mitätöidään. Kisatoimisto vahvistaa aina luovutukset kuultuaan tarpeellisia osapuolia.


PALKINNOT

P05-P08 –sarjoissa sijoille 1-3 jaetaan mitalit ja pokaalit. P09-P11 –sarjoissa saavat kaikki joukkueen pelaajat osallistumismitalin.